Fra Portugal til Brugsen i Kolind

Borgmester Ole Bollesen, Leif Lahn fra Folketinget, m.fl. støtter op om
Kolind Balladeband - Fra Portugal til Brugsen i Kolind
Musik-happening, torsdag den 28. maj 2020


"FANTASTISK DAG" udbrød Leif Lahn med et stort smil, glæde og tydelig begejstring.
Borgmester Ole Bollesen, Formand for sundhed, ældre og socialområdet Jan Fischer samt Jørgen Andersen direktør
Syddjurs Kommune, er fuldstændig enige og leverer ligeledes mange rosende kommentarer.
Der er grund til at være glad på sådan en dag med sådan et godt arrangement og dejlige mennesker i en virkelig god
sags tjeneste, bliver der udtalt, henvendt til Kolind Balladeband, der har taget opstilling overfor.
Mange mange glade mennesker lagde vejen forbi musik-happeningen ved Brugsen i Kolind. De kom med
jublende tilråb og solide klapsalver, hentede en pølse fra grillen, som var sponsoreret af den gode brugsuddeler, satte sig i deres biler og hørte musikken. Det var ganske imponerende at opleve, SÅ stor opbakning til dagens hovedattraktion Kolind Balladeband og Kafé Kolind hvor Daniel Demsitz er ansvarlig for musikprojektet.
En skøn, skøn dag med fællesskab på afstand. Dem må vi have nogle flere af.


Læs mere om baggrund for arrangementet under billederne:


Kolind Balladeband

- fra Portugal til Brugsen i Kolind


Musik-happening på Brugsens parkeringsplads i Kolind,

torsdag den 28. maj kl. 14.


Kig forbi og snup en gratis grillpølse med på vejen, doneret af Brugsen. Vi sørger for solskin og hyggestemning.
Borgmester Ole Bollesen, fra Folketinget Leif Lahn, Jørgen Andersen direktør Syddjurs Kommune, Jan Fischer formand for udvalget sundhed, ældre og socialområdet og nogle pressefolk kigger også forbi.
Torsdag 28.maj skulle Kolind Balladeband forelæse og spille for 100 forskere/undervisere på universitetet i Lissabon, Portugal, men nu har de valgt Brugsens parkeringsplads i Kolind.

Baggrund, og hvad gør vi for at passe på hinanden på dagen, Corona-forholdsregler: Læs herunder.

Baggrund, og hvad gør vi for at passe på hinanden på dagen, Corona forholdsregler:
Tiderne skifter og vi lever idag i en ny Corona-verden, hvor isolation er en del af hverdagen. Ensomhed og angst er kraftigt stigende i vores samfund. Ting og fællesskaber bliver aflyst og ligeledes skete det, for Kolind Balladebands invitation, fra internationalt anerkendt Professor fra Portugal, Aná Louisa Píres, til at forelæse om vores banebrydende gode resultater i arbejdet med “Mental Sundhed Med Musik” på universitetet i Lissabon,
Portugal. Det var selvfølgelig temmelig ærgerligt og nedslående. Derfor måtte der ske noget, slå et slag for det gode og positive, et slag for fællesskabet i en tid, hvor fællesskabet begrænses. Det er vigtigt at vise hinanden, at vi kan have fællesskab på afstand. ”Vi vil stå sammen om at holde afstand” som statsministeren sagde i sin tale til nationen, og således håber vi i Kolind Balladeband, at I vil hjælpe os, med at gøre det samme sammen med os, sammen med de politikere og kommunalfolk der vil passere forbi på dagen, for at vise, at de også vil bakke op om vores allesammens fællesskab, på Brugsens parkeringsplads til musik-happening.

Hvordan passer vi på hinanden

Musikken vil være isoleret, i den ene ende af P-pladsen på stor afstand af forbipasserende på vej til at handle. Ønsker man blot at nyde musikken, kan man gøre dette fra sin bil, evt rulle venstre side rude ned, som en slags Drive-In musikoplevelse. Ellers kan man blot passere forbi på vej til at handle og nyde fællesskabet undervejs. Når man kommer retur fra at handle, er man meget velkommen til at tage en pølse og vand med og nyde i bilen. Der vil være skiltet på pladsen og ligeledes informeres mundtligt over højttaler-anlægget. Og husk, at vi har fællesskab på afstand.
Kolind Balladeband er en del af musikprojektet ”Mental Sundhed Med Musik” som drives af Kafé Kolind “Det Sociale Værested For Alle”. Læs mere herunder.

Fra Portugal til Brugsen i Kolind

Kolind Balladeband er en del af musik og forskningsprojektet ”Mental Sundhed Med Musik” som drives af Kafé Kolind. Interessen for projektet og de banebrydende forskningsresultater, har været overvældende stor. Det er dybt imponerende, hvor meget musikken kan gøre for den mentale sundhed hos gæsterne i Kafé Kolind. Resultaterne der belyses i forskningsrapporten taler sit klare sprog, og det samme gør Kolind Balladebands medlemmer når de sprudler af glæde, sammenhold og fællesskab. Bandet har blandt andet været inviteret til Christiansborg, for at fortælle og spille som de første nogensinde. Flere top-politikere var særdeles begejstrede og er kommet med flotte udtalelser og har efterfølgende besøgt caféen. Blandt andet Mette Frederiksen, Camilla Fabricius mfl.
Ida Auken Folketinget for de Radikale Venstre udtaler:
”Det er imponerende at se, hvordan Kolind Balladebands socialt udsatte medlemmer har rykket sig. Gennem musikken har de fået en større livskvalitet og er kommet et stort skridt tættere på at blive inkluderet i samfundet igen. Resultaterne er fantastiske. Bandet har små midler, men et stort fællesskab i musikken.”

Det største der er sket i bandets 1 år og 3 måneder ”lange” karriere er, at en internationalt anerkendt professor fra Portugal har hørt om forskningsresultaterne for projektet, lagt vejen forbi Kafe Kolind, og efterfølgende inviteret Kolind Balladeband til Portugal for at forelæse om projektet på universitetet i hovedstaden Lissabon. Torsdag den 28. maj skulle bandet have spillet og forelæst på universitetet i Lissabon for professor Aná Louisa Píres og hendes kolleger. Desværre kom Corona-krisen i vejen, og turen er derfor blevet udskudt til det igen er muligt at tage afsted. Derfor skulle der selvfølgelig ske noget andet stort, og hvad er vel større, end at lave en musik-event på Brugsens Parkeringsplads i sin egen elskede hjemby, hvor den søde brugsuddeler støtter op, ved at være vært med grillpølser og vand.

Læs mere om Kolind Balladeband, musikprojektet og Kafé Kolind på hjemmesider samt Facebook-profiler.

Alle er velkomne til at besøge “Kafé Kolind - Det Sociale Værested for Alle”

www.KafeKolindMusikprojekt.dk

www.kafekolind.dk

www.MusikfestivalForMangfoldighed.dk
https://www.facebook.com/kafekolind
https://www.facebook.com/kafekolindmusikprojekt